Kijk, dat horen en zien we graag: een blije hematoloog. Ik was vandaag ter controle naar Utrecht. Eerst even bloed geprikt, door naar het altijd gezellige Hematologie en een kwartier voor je beurt al naar binnen kunnen – omdat de afspraak vóór je niet is komen opdagen (waarbij ik me dan de meest vreselijke scenario’s voor mijn voorganger voorstel).

Het was kort en goed. Ik heb me wel eens afgevraagd of de Botlek niet gewoon gekleurd water was maar als je naar de radicaal gekantelde bloedwaardes kijkt (die er dus in 30 minuten zijn – wat ik ongelofelijk vind) dan is er geen ontkennen aan. Daar is fundamenteel ingegrepen en, zoals de blij kijkende arts zei: ten goede.

Er vallen wat waardes lager en hoger uit en sommige vallen buiten wat ‘normaal’ is maar vooralsnog marginaal. Lever een beetje stuk. Suiker een beetje hoog. Hemoglobine en Hematocriet precies op de rand van de laagste ‘normale’ waarden. Leukocyten: was te hoog, is nu te laag. Neutrofiele granulocyten (klinkt ingewikkeld, is het ook) wel laag en volgens mij is dat mijn verdwenen weerstand. Ik hoef van de arts niet spastisch te doen over tuin en schimmels maar moet wél oppassen voor zieke mensen.

Elk nadeel heb…

Wat helemaal nieuw voor me is, is de opdracht zo vaak en zo veel en zo vet mogelijk te eten. Eerder zei ik dat ik geen genotmiddelen meer over had, maar dat is niet waar: eten geeft ook een belonend gevoel en aankomen doe ik vooralsnog niet – alle energie gaat nog steeds ergens anders heen. Maar ik vreet ouderwets, ongeremd, als een 15-jarige alles op dat voorbij komt. Stouwen en proppen. Chips. Kaas. Haring. Honing. Eieren. Meermalen daags te herhalen. Een vergeten genot. Ik ga eieren bakken.

7 antwoorden
 1. Jeroen Huijsen
  Jeroen Huijsen zegt:

  Leuk om te lezen dat de gevoelens precies overeenkomen met die ik toen had. Vooral van die Prednison. Maar dat gaat nog wel veranderen als je ze langer moet blijven slikken. Het positief blijven is het beste medicijn wat er is en zonder bijwerkingen! (op die extra pijnen dan na natuurlijk 😉 ) Moet je mijn dagboek eens doornemen? kijk op https://www.facebook.com/KankerLeukemieContactpersonen/
  Daar zult U vele gelijke teksten lezen en met als uitblinkerrrr “Powerrrrr”
  Veel sterkte met de komende chemo’s en nog ff genieten van die Prednison 😉

  Beantwoorden
  • Micha
   Micha zegt:

   Beste Jeroen, ja het is een ‘rocky ride’. Prednison is 5 dagen per stoot chemo, maar ik was ze na een dag of 3 de vorige keer al zat – dat kunstmatige hyper-gevoel. Ik ga even je FB lezen. Dank voor het hart en de riem.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.