Vandaag zou ik tussen 12 en 1 uur gebeld worden. De Lieftallige Echtgenote had vrij genomen zodat ik niet alleen zou zijn. Dit wachten leek op gebeld worden na je eindexamen, gevoelsmatig, maar de inzet was een stukje hoger – evenwel voelde dat toch precies eender.

1 uur: niets. Kwartier later: niets. Half twee: niets. Op het punt dat ik dacht ‘dan bel ik wel’ ging de telefoon.

De einduitslag

Nooit was de eenvoudige handeling van het beantwoorden van een telefoongesprek intenser. Nu al herinner ik het mij in slow-motion.

Een mij onbekende, vervangende arts meldde zich.

“U heeft vorige week een buikgriep gehad en koorts? Hoe voelt u zich nu?” Ik zei mij nu weer veel beter te voelen en dat ze daarvoor toch zeker niet belde. “Dus u heeft geen last meer?” ging ze onverstoorbaar verder. “NEE”, brulde ik nog net niet. “Het gáát natuurlijk om de uitslag van de eindscan!” drong ik aan. “Oh ja”, zei ze, “die is helemaal goed; niets meer te zien…”  “Clean?” vroeg ik. “Clean” zei ze. “Dus,” ging ik verder, “ik kan nu een fles champagne opentrekken?” “En wel twee ook” zei ze, en dat was het gesprek.

En het gekke was: ik voelde helemaal niets. Blijkbaar was ik zó gepantserd dat helemaal niets meer binnenkwam. Nu, een paar uur later, begin ik mondjesmaat te snappen wat er is gebeurd. Max is naar huis gekomen, de twee flessen prik werden er drie, we zijn gaan uiteten en hier zit ik nu: moe, verward en sprakeloos. Maar gelukkig heb ik nu toch dit stukje geschreven. Voor later en om het af te sluiten.

Ik ga nog even in de tuin staan incasseren.

 

13 antwoorden
 1. Piet
  Piet zegt:

  Micha, wat een feest. Wat een opluchting. Ik heb net drie rondjes om m’n stoel gedanst.
  Vanavond drinken we op jou een stevige borrel dan wel kopje thee.
  Ik was plaatsvervangend een beetje nerveus vanochtend. Kortom, we kunnen weer rustig ademhalen.
  liefs harm & inge

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.