Dagboek van een vaccinatievluchteling: 1. Kafka in de Polder

Nadat mijn vrouw van de Goede Sint De Gevreesde Ziekte had mogen ontvangen en formeel positief getest werd was het voor mij, toen ik óók ziekig begon te worden, een zaak van even sneltesten: want kon ik de zieke nou wel of niet verzorgen?
De sneltest-van-dienst was sneller klaar dan de tijd die ik had om weer naar huis te rijden. Positief. En ik werd snel zieker.
Ik kreeg een briefje opgestuurd en de opmerking dat mijn gegevens werden gemeld bij de GGD die mij, terwijl ik lag te koortsen, ook belde voor het bron- en contactonderzoek. Ik ziekte uit, krabbelde weer op en dat was het.
Een paar maanden later zag ik de dienstdoende minister in de Tweede Kamer verklaren dat, wie ziek was geweest, aan één vaccinatie genoeg zou hebben. Sterker nog: er twee nemen was randje immoreel. Nou lag er een uitnodiging voor me klaar (ik ben blijkbaar een zwakke groep) voor een vroeg-aprils shotje Moderna. Dus ach: prik erin, lamme arm, en ik had aan mijn brave burgerplicht voldaan.
Weer een paar maanden later: vandaag. Mijn COVID-app weigert mij op ‘groen’ te gooien. Dat zit zo:
Je moet dan gelden als ‘volledig gevaccineerd’ en ook met een eerdere doorstane COVID en één prik geld je als zodanig. Dan heb je een ‘beterverklaring’ nodig.
Maar.
Die krijg je om redenen niet als je indertijd getest bent door een commerciële club. Ja, mijn data zijn bekend bij de GGD, “ja, we kunnen het zien meneer, ja, klopt, 7 december bent u bij ons gemeld. En néé, u kunt geen beterverklaring krijgen want het is niet bij ons getest.”
“Maar” stamelde ik, “het staat toch in het systeem?”
Dat klopte. “Inderdaad raar meneer. Je hoort het vaker. Wordt aan gewerkt.”
En buitengemeen paarse krokodil. Ja, hij staat dáár. De details van het verdere belrondje (GGD, Andere GGD, testclubje, etc) zal ik wegens verregaande saaiheid en stuitende incompetentie op werkelijk alle fronten maar achterwege laten, maar het feit blijft: ik heb me keurig aan de regels gehouden maar kan en mag nergens heen. Mooi is dat.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.